Káva vhodná pre tehotné, dojčiace ženy a pre ľudí so žalúdočnými problémami.
SWISS Water Process (Švajčiarsky vodný proces)
Využíva prvky vody, teploty a času, aby vytvorili jednu z najzaujímavejších bezkofeínových
káv. Táto metóda slúži na nechemické odstránenie kofeínu z kávy. V samotnom procese sa
najskôr vylúhujú zelené kávové zrná v nádrži s horúcou vodou.
Kofeín sa spolu s olejmi a rozpustnými látkami uvoľní zo zŕn do vody, takto sa získava
nasýtený roztok zelenej kávy. Ten sa ďalej filtruje cez uhlíkový filter. Uhlíkový filter
zachytí len molekuly kofeínu, tým sa získa chutný bezkofeínový koncentrát nasiaknutý
kávovými zložkami, ktoré sa rozpustili vo vode. Následne sa odoberú zelené zrná ,ktoré sú v
tomto momente odpad. Do koncentrátu sa pridá nová dávka zelených kávových zŕn,
nakoľko je koncentrát už nasýtený kávovými zložkami ( chuťovými molekulami a olejmi), z
nových kávových zŕn sa už nevyplavia žiadne ďalšie oleje či vo vode rozpustné látky, jediné
molekuly, ktoré sa zo zŕn vyplavia, sú molekuly kofeínu. Aj tento koncentrát sa filtruje cez
uhlíkové filtre, na ktorých sa zachytí kofeín. Tento krok sa niekoľkokrát opakuje, aby nám
vznikla bezkofeínová káva na 99,9%. Celý proces trvá 10 hodín ,kde sa nepretržite
monitoruje čas, teplota a hladina procesu a kofeínu v každej dávke zelenej kávy.