V šálke nášho nového blendu skvele vyniknú svieže exotické tóny kávových zŕn z Indie a zo strednej Ameriky , ale aj lahodná sladká chuť kávy z Brazílie ktorú dopĺňa jemná robusta z Afriky.
Etiópia je pravlasťou kávy. Jej objavenie siaha podľa legiend do deviateho storočia. Istý pastier kôz Kaldi z juhozápadného regiónu Kaffa si všimol, že jeho zvieratá sú po spásaní bobúľ z dovtedy neznámej rastliny kávovníka neobvykle vitálne. Kaldi bobule vyskúšal sám a presvedčil sa o ich stimulačnom a povzbudivom účinku. Čoskoro vyskúšali účinky kávy aj mnísi z neďalekého kláštora a káva sa začala šíriť do sveta. Dodnes sa v Etiópii pestuje kvalitná a odborníkmi veľmi cenená káva.
Brazília je najväčší producent kávy na svete, pričom podstatnou časťou produkcie je arabika. Brazílska káva je pripravovaná suchým (prírodným procesom), vyznačuje sa mohutným telom a komplexnosťou, má však nižší podiel kyselín. Brazílska káva je pripravovaná suchým (prírodným procesom), vyznačuje sa mohutným telom a komplexnosťou, má však nižší podiel kyselín.
Indická káva je považovaná za najlepšiu kávu pestovanú v tieni a nie za priameho slnečného žiarenia kdekoľvek na svete. V krajine je asi 250 000 pestovateľov kávy; 98% z nich sú malí pestovatelia.