Brazília je najväčší producent kávy na svete, pričom podstatnou časťou produkcie je arabika. Brazílska káva je pripravovaná suchým (prírodným procesom), vyznačuje sa mohutným telom a komplexnosťou, má však nižší podiel kyselín.
Oblasť Cerrado Dulce
Jedná sa o jeden z najmodernejších regiónov vyrábajúcich kávu v Brazílii. Od pestovania plodín po zber je bežná úplná mechanizácia. Toto je možné vďaka rovnomernému dozrievaniu čerešní, ktoré je zase vyvolané zavlažovaním. Výsledok? Najvyššia miera produktivity v krajine.
Pozoruhodné však nie sú iba úrovne produktivity regiónu. Antônio Rigo de Oliveira z farmy Chaçará São Judas Tadeu v meste Piatã vyhral Brazílsky pohár výnimočnosti Pulped Naturals 2015, ktorý dosiahol 91,22 zo 100 bodov. Antônio tiež získal pečať prezidentskej kávy, aby získal skóre vyššie ako 90 bodov.