■Káva z oblasti Colombia sa vyznačuje výrazným telom s rafinovanou chuťou
kondenzovaného ovocia prelínaná s chuťou sliviek a ďatlí. V dochuti cítiť tmavé kakao a
hrozienka.
Kolumbia je zem zasvätená káve, čo dokazuje aj celosvetová obľuba kolumbijskych káv, ktoré tvoria až 12% celosvetovej produkcie. Zber kávy prebieha priebežne po celý rok a prevažné množstvo je spracované mokrou metódou, ktorá dodáva káve mimoriadnu kvalitu. Prekvapením možno je, že takmer všetká kolumbijska káva ide na export, pretože miestny obyvatelia veľmi kávu neobľubujú.
„Supremo“ v kolumbijskej káve Supremo označuje veľkosť zrna ako geografickú oblasť alebo farmu. Kolumbijské Supremo označuje najkvalitnejšiu kolumbijskú kávu zo zrnami o niečo väčšej veľkosti ako Excelso. Káva z Kolumbie, ktorá je druhým najväčším producentom kávy na svete.
■Káva z oblasti Brazílie z farmy California sa vyznačuje krémovým telom s intenzívnou chuťou tropického ovocia. V dochuti cítiť škoricu a mliečnu čokoládu.
Prémiová káva priamo od farmárov. Farma Capricornio Coffees je hlavným exportérom špeciálnych káv z kávového pásma Kozorožca. Unikátny región produkuje vysokokvalitné kávy druhu Arabica v subtropickom pásme so štyrmi veľmi dobre stanovenými sezónami, kde obdobie zrenia čerešní prechádza veľkými teplotnými rozdielmi medzi dňom a nocou.
Estate kávy sú od členov projektu štyri ročné obdobia z rôznych geografických území. Farmári dostávajú podporu od Capricornio poľnohospodárskeho tímu v zmysle dobrej poľnohospodárskej činnosti. Pridanou hodnotou tvrdej práce farmárov je zameranie sa na produkciu špeciálnych káv udržateľnou cestou.
■Rapallo blend
Zmes sa vyznačuje intenzívnou arómou vlašských orechov a kakaa. Žiarivá ovocná chuť so sladkou dochuťou horkej čokolády.
V šálke našej Rapallo blend kávy skvele vyniknú jemné tóny amerických káv Brazílie, Peru a Kolumbie. Ktoré sú doladené premývanou robustou z Indie.
Brazília je najväčší producent kávy na svete, pričom podstatnou časťou produkcie je arabika. Brazílska káva je pripravovaná suchým (prírodným procesom), vyznačuje sa mohutným telom a komplexnosťou, má však nižší podiel kyselín.Brazília je najväčší producent kávy na svete, pričom podstatnou časťou produkcie je arabika. Brazílska káva je pripravovaná suchým (prírodným procesom), vyznačuje sa mohutným telom a komplexnosťou, má však nižší podiel kyselín.
Peru dopestuje takmer 240 000 ton zelenej kávy ročne, ktorá sa spracováva tzv. mokrou cestou a jej zber prebieha najčastejšie v mesiacoch máj až september. Peru je v celosvetovom rebríčku siedmym najväčším producentom zelenej kávy. Pestovala sa a stále sa pestuje Arabica a predovšetkým jej odroda Typica. V súčasnosti je v Peru viac ako sto tisíc malých pestovateľov.
Kolumbia je zem zasvätená káve, čo dokazuje aj celosvetová obľuba kolumbijskych káv, ktoré tvoria až 12% celosvetovej produkcie. Zber kávy prebieha priebežne po celý rok a prevažné množstvo je spracované mokrou metódou, ktorá dodáva káve mimoriadnu kvalitu.
Indická káva je považovaná za najlepšiu kávu pestovanú v tieni a nie za priameho slnečného žiarenia kdekoľvek na svete. V krajine je asi 250 000 pestovateľov kávy; 98% z nich sú malí pestovatelia