■ Peru Organic Washed
Káva z oblasti Peru sa vyznačuje stredne silným telom s aromaticko-sviežou chuťou citrusových plodov s tónom tmavej čokolády.
Káva bola prvýkrát dovezená do Peru v 17. storočí a odroda Typica Typica sa rýchlo stala majoritnou odrodou kávových rastlín pestovanou v celej krajine.
Koncom 20. storočia nebolo Peru na trhu s kávou konkurencieschopné kvôli nedostatku infraštruktúry a metód spracovania – problém, ktorý sužuje mnohé rozvojové krajiny pestujúce kávu na svete.
Od prelomu storočia sa však peruánski pestovatelia kávy spolu s mnohými ďalšími krajinami, ktoré utrpeli v dôsledku krízy, zdvihli pomocou bootovacích pásiem a prestavali to, čo stratili.
Od začiatku tohto prestavovacieho hnutia došlo k preorientovaniu na vývoj kvalitnejšej kávy využívaním nezmerateľného potenciálu, ktorý je prirodzene prítomný v pôde a podnebí peruánskych kávových fariem.
Ako je tomu v mnohých podobných krajinách s tradičnejšou formou hospodárenia, veľká časť peruánskej kávy sa vždy pestovala organicky. Nebolo to nevyhnutne kvôli certifikácii, ale skôr preto, že v prvom rade nemali prístup k chemickým hnojivám a pesticídom!
■Káva z oblasti Brazílie sa vyznačuje krémovým telom s intenzívnou chuťou tropického ovocia. V dochuti cítiť škoricu a mliečnu čokoládu.
Prémiová káva priamo od farmárov. Farma Capricornio Coffees je hlavným exportérom špeciálnych káv z kávového pásma Kozorožca. Unikátny región produkuje vysokokvalitné kávy druhu Arabica v subtropickom pásme so štyrmi veľmi dobre stanovenými sezónami, kde obdobie zrenia čerešní prechádza veľkými teplotnými rozdielmi medzi dňom a nocou.
Estate kávy sú od členov projektu štyri ročné obdobia z rôznych geografických území. Farmári dostávajú podporu od Capricornio poľnohospodárskeho tímu v zmysle dobrej poľnohospodárskej činnosti. Pridanou hodnotou tvrdej práce farmárov je zameranie sa na produkciu špeciálnych káv udržateľnou cestou.
■Rapallo blend
Zmes sa vyznačuje intenzívnou arómou vlašských orechov a kakaa. Žiarivá ovocná chuť so sladkou dochuťou horkej čokolády.
V šálke našej Rapallo blend kávy skvele vyniknú jemné tóny amerických káv Brazílie, Peru a Kolumbie. Ktoré sú doladené premývanou robustou z Indie.
Brazília je najväčší producent kávy na svete, pričom podstatnou časťou produkcie je arabika. Brazílska káva je pripravovaná suchým (prírodným procesom), vyznačuje sa mohutným telom a komplexnosťou, má však nižší podiel kyselín. Brazília je najväčší producent kávy na svete, pričom podstatnou časťou produkcie je arabika. Brazílska káva je pripravovaná suchým (prírodným procesom), vyznačuje sa mohutným telom a komplexnosťou, má však nižší podiel kyselín.
Peru dopestuje takmer 240 000 ton zelenej kávy ročne, ktorá sa spracováva tzv. mokrou cestou a jej zber prebieha najčastejšie v mesiacoch máj až september. Peru je v celosvetovom rebríčku siedmym najväčším producentom zelenej kávy. Pestovala sa a stále sa pestuje Arabica a predovšetkým jej odroda Typica. V súčasnosti je v Peru viac ako sto tisíc malých pestovateľov.
Kolumbia je zem zasvätená káve, čo dokazuje aj celosvetová obľuba kolumbijskych káv, ktoré tvoria až 12% celosvetovej produkcie. Zber kávy prebieha priebežne po celý rok a prevažné množstvo je spracované mokrou metódou, ktorá dodáva káve mimoriadnu kvalitu.
Indická káva je považovaná za najlepšiu kávu pestovanú v tieni a nie za priameho slnečného žiarenia kdekoľvek na svete. V krajine je asi 250 000 pestovateľov kávy; 98% z nich sú malí pestovatelia