100% Arabica
■Káva z oblasti Colombia z projektu Women´s Coffee na ktorom sa podieľa 21 farmárok sa vyznačuje plným telom a jemnou grepfruitovou arómou. V chuti cítiť svieže tóny pomaranča, ktoré postupne prechádzajú do mandlí a vlašských orechov.
■Káva z oblasti Barahona sa vyznačuje plným telom a úžasnou sladkosťou karamelu a
vanilky s dlhotrvajúcou dochuťou mandlí. Kávovníky sa v Dominikánskej republike nachádzajú hlavne v horských oblastiach krajiny, na vysočinách, ktoré tvoria najmenej polovicu oblasti Hispaniola . Káva bola prvýkrát uvedená v Dominikánskej republike v roku 1700 a bola hlavnou plodinou drobných poľnohospodárov. Káva sa začala vyvážať približne v roku 1872. Na začiatku 20. storočia sa plodina pestovala na všetkých Cibao, hlavne v okrese Puerto Plata. Vývoz kávy z Dominikánskej republiky v roku 1900 dosiahol 3 951 539 libier (1 792 388 kg). Významné kávové oblasti v roku 1918 boli v Moca , Santiagu a Baní , s približne 66% plodiny vyvážanej z Puerto Plata .
Oblasť Barahona AA
Káva najvyššej kvality z oblasti Barahona, ktorá je považovaná za najlepšiu oblasť na pestovanie kávy na ostrove. Káva sa pestuje v tieni vo veľmi úrodnej pôde. Pestujú ju malí farmári a väčšina produkcie sa spotrebuje miestnymi obyvateľmi. Na export ide zhruba iba 20% celkovej produkcie. Tieto plantáže patria medzi najstaršie, káva sa tu pestuje už od roku 1700. Káva je cenená pre svoju plnosť, sladkosť po čokoláde a kakau a pre nízku aciditu, s kvalitným zrnom.
■Ethiopia Djimmah Jasmine – Zaujímavosťou tejto kávy je, že časť produkcie je zbieraná z divoko rastúcich kávovníkov. Aróma je sladko ovocná a kvetinová. V chuti môžete zaznamenať tóny čučoriedok a čerešní.
Ethiopia Djimmah Jasmine
Kávovník Coffea arabica pochádza z Etiópie. Podľa legendy objavil pastier Kaldi v 9. storočí kávovník po tom, čo si všimol povzbudzujúci účinok, ktorý mala rastlina na jeho stádo kôz.
Ethiopia Djimmah možno nájsť aj pod názvom Jimma Coffee. Meno regiónu ležiaceho na juhozápadnej strane Etiópie. Dažďové pralesy, ktoré predtým lokalite dominovali, sa premenili na poľnohospodársku pôdu. Plody kávovníkov (Coffea arabica) sú zbierané niekoľkokrát za rok, aby boli vždy zrelé a čo najkvalitnejšie.
Kávovník Coffea arabica pochádza z Etiópie.